Мистика
Искаш да ти гледам на карти, добре.
Всичко ще ти кажа аз -
щом отидеш ти на парти,
ще гориш в дива страст.
Хиляди лица със маски
ще танцуват покрай тебе там,
но пленен от нежните й ласки
към една жена ще тръгнеш сам.
Ще се влюбиш до полуда
в нейните очи красиви
и не ще погледнеш друга,
ще забравиш дните сиви.
Какво ще кажеш за това -
една любов да те прегърне.
Да изпие всичката ти сила,
да те люби шеметно в нощта.
Ураган от огън да ти върне
само чрез усмивка мила.
Ще те изкуши до степен ента...
© Иван Иванов Всички права запазени