Цели четирнайсет века
в борби, в неволи оцеля
и още толкоз – нека! Нека!
Но нещо май се поболя!
Ще крета някоя година –
двайсе-трийсе – може би!
Та, тя, България, загина,
гръбнака някой ѝ преби!
И Ботев и самият Левски
не биха ни простили
против предателството днеска,
че нямаме кураж и сили!
© Исмаил Али Всички права запазени