Тази течност отнема животи,
от добро да не се пренаселят.
Не ръце, пипала на роботи
доят, а пък твърдото мелят.
Тази течност бяла, но черна
като кожа на крава одрана,
докога ще бъде модерна
и студени сърца не ще сгрява?
От тази течност, захранка на бебе,
от тази чужда беличка кръв,
питам Великия Тебе -
ще се откажеш ли пръв?