Разбрал съм отдавна, че кофти живея!
Че много работа - а малко се смея!
Че трябва да видя в Париж - капитола!
Венера Милоска във Рим чисто гола!
Че искам да чуя в Слънчака - Сантана!
Да седна с Мадона в една каравана!
На гръбче да плувам до умни делфини,
и с бели бермуди да милвам бикини!
Да звънна на Дени - да ходим до Бали!
Да правим със Ирка, едни, карнавали!
Да тръгна към Руми и Деа в чужбина!
Да стигна до Краси, да чистя лавина!
Да пращам на Иржи романи и книжки!
Да мерим със Георги, нашите пришки!
А с Петър да гълтаме - Гинес без пяна!
От моста на Темза да хващаме мряна!
Да спре асансьора - и аз да съм в него,
а там да де справя - с Камелия Бегу!
А най-много искам, със секси нудистка
да слушаме Криско, седнали в Искъра!
Без шум и задръжки, на цветни ливади,
да хапваме пръжки... да пиша... балади!
Юри
Йовев
Ноември
2020 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени