Вече съм голям и зная
колко прави две плюс две,
азбуката до края
и какво ли още не!
Трите имена си зная,
даже точния адрес
и рождената си дата (зная) -
празник имам точно днес!
От хартия самолет да правя
и цветя от пластелин,
и отлично различавам
цветовете до един.
С водните бои рисувам
като истински художник аз,
нищо че след мене чисти
мама повече от час.
С инструментите на татко
всичко ремонтирам аз.
Може майстор пък да стана,
казва дядо с топъл глас.
Мама пък ме праща
на уроци по солфеж.
И от нотите разбирам,
на пианото съм вещ...
Със клавишите играя
все едно с деца навън,
изпод пръстите ми все излиза
веселото ''звън, звън, звън".
Много нещо зная,
много съм голям,
но понеже да чета не зная
на училище ме пращат - знам!
© Антония Генова Всички права запазени