Из гората тръгна слух:
Меца имала си нов кожух!
Нова мода във гората!
Леле, ще поискат такъв и децата!
Сбрали се животни най-различни!
Всички в модата най-лични!
Появила се Лисана.
Окраската, със вкус подбрана.
Добре пригладена прическа!
Всички тихичко зашушнаха!
Въздишки завистливи пуснаха.
Ето че от към гората се задава
Меца, с новата си слава.
Кожухът виси на парцали.
На нозете - плескати сандали...
Това ли е новата мода? Това ли?
Не! Не мисля...Едва ли....
Изгледаха се старата и новата модни икони.
Меца изръмжа и Лиса подгони.
Лиса опъна прекрасна опашка
и хукна по пътечка прашна.
Закачаха се в нея къпини.
Окуражаваха я роднини...
Тежката Меца поизостана...
Накрая, да я гони престана.
Лиса, запъхтяна спря
в най-гъстата гора.
Огледа си кожуха и прическата
и седна на земята стресната.
Кожухът виси на парцали.
Дотичаха приятели, роднини...
Една Лисичка изкрещя:
ето новата мода, видя ли?!
И аз искам така! Разбра ли?
© Маргарита Ангелова Всички права запазени