Сега е толкова модерно
във сектор сив или на черно
да припечелва тариката,
но бързо времето отмята
годинките и в крайна спирка
прибира влакът морна свирка.
Отчаяно броиш стотинки
за сиренце и за маслинки,
а твоят бизнес-деребей
дупè си по Малдиви вей.
Умът ти идва във главата,
че късно търсиш си правата,
отвън разглеждаш ти унил
палатите, що си строил.
Животът се назад не връща,
навреме зидай здрава къща.
© Светличка Всички права запазени