11.03.2005 г., 19:19 ч.

Моите Хайку 

  Поезия
918 0 3

ХАЙКУ

 

***

Прасковен цвят

в градината.

Розовее душата ми.

 

***

Нежен спомен

ме докосна.

Пеперудени крила.

 

***

Слънцето

се размина с Луната.

Новолуние е.

 

***

Морето целуна

скалата.

Кратък спомен.

 

***

Росата на живота

ни покрива

животворно.

 

***

Светлината в душата

от облак затулена.

Не умирай!

 

 

***

Глухарчетата летят

Безпорядък?

Перфектно е.

 

***

В очите ми

разцъфна теменуга.

Ти я видя.

 

***

Очите ти

кладенец небесен,

светлина.

 

***

Луната

самодива бяла.

Звезди-роса.

 

 

 

 

 

 

© Маргаритка Харизанова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Красиви са и кратки, хаику е нещо много много ""дълго"и...друго.
    Ако искаш може да видиш хаику - Ксения Максимова.
    Но, като цяло ми харесваш доста !
  • Красиво!
  • Това са моите Хайку...ама дали са Хайку?Хайде коментирайте,критикувайте!Предварително благодаря!
Предложения
: ??:??