Пия от погледа ти,
този поглед - катран...
и буря, и облак, и вихър!
Пияна съм, изпих през очите ти твойта душа,
напълних дробовете си с чистия смисъл!
Да дишам забравих - ти си моят аспиратор,
без него се давя като развален акумулатор.
В погледа ти - силен, черен мъжки поглед
всичко си намерих, цяла се погубих!
За мен ти си и животинския порив,
и блестяща невинност - в нея се влюбих.
През устните ти нежно се промъквам
и топлина залива ме стремглаво!
Господи, каква щастливка съм -
срещнах те, докато падах в забрава!
Лечебен, целебен, потребен,
завършен, но и безкраен, мой сроден,
от мен искам да си обсебен,
от теб да се пълня, извор животворен!
В ръцете ти - две корабни въжета,
оставам доброволно вързана.
В рекламите предлагат ти дражета,
а ти държиш във шепите любов обвързана.
Обвързана към светлото и тъмното,
към моя "ин" и моя "ян",
обвързана към върховете и към дъното,
към моята поквара и към моя свян.
Не се страхувам да ти се обвържа цялата
и да обеля и последния защитен слой,
защото днес не ме гнети раздялата,
днес гледам в теб и знам, че винаги ще бъдеш мой!
Познавам те така добре
и пак те преоткривам,
ще те намеря във всички светове,
през хиляди животи все ще те настигам!
© Нели Всички права запазени