Мой Соколе, дивост моя,
дързост от планински връх,
нежна пряспа, вятър волен,
ручей бързащ, горски мъх.
Мой Соколе, тайна сладка,
знак небесен, пропаст-зов,
с теб летя и с тебе кацам,
хищна, искаща любов.
Мой Соколе, сила моя,
слабостта ми ти превзе,
даде ми сърце на птица,
даде своето сърце.
© любимка Всички права запазени