Бъди ми враг – "приятели" не искам,
приятелството тежка е съдба.
За него трябва доста да ти стиска –
да бъдеш враг е сладка суета.
Бъди ми враг, защото ти отива –
приятелството иска жертви сто.
Недей да се преструваш – не, не бива,
врагът е по-достойното ниво.
Бъди ми враг, не ще да ми попречиш,
приятелството иска много плам,
сърце, душа и обичта ти клета.
На себе си бъди приятел… сам!
© Данаил Таков Всички права запазени