Може би наближава денят,
в който ще се разделим.
Събуждаме се и губим съня,
не можем да го проследим.
Може би последна е нощта,
любима бях аз ,мой любим.
С горчиви сълзи поливам свещта
и спомени давя в дим.
Може би за последно ги виждам,
очите ти млади и сини.
Някъде в сънищата ми те викам,
къде си ,мой ангел любими...
Може би загрубели от нежност,
ще намерим вратичка и тънкост.
Цял живот със фалшива небрежност,
адска мъка под силната външност.
Може би аз ще търся утеха,
а ти бавно в тръни ще гниеш.
Сърцето ми е като скъсана дреха,
само ти можеш да го зашиеш.
© LeonaXIII Всички права запазени