През живота си не останах дете,
два сина прекрасни родих -
следвах твоя съвет,
да ги уча на доблест и чест.
Но сега ме те обвиняват,
че за живота нямат готовност,
бил той изпълнен,
с поквара, наглост, лъжи...
Кажи ми, господи, какво да им кажа
- кой път да поемат?
По пътя, на който ги учех,
или тоз, който им се предлага.
© Анка Александрова Всички права запазени