18.08.2019
Молих се на Господа....
Молих се на Господа,преди да се родя така:
"Щом трябва да съм се от други преродила,
щом редно е и неговите качества да наследя-
Поне да е добър,щастлив и с визия красива!!"
Послушал ме е Бог и, забърквайки "тестото",
използвал материала на не един човек...
От някъде е щипнал със шепа от доброто,
а настроение- от другаде копирал за ефект!
Чувството за хумор направо взел от двама,
грам лют пипер прибавил,че трябва да се уча,
как вредно е да водя спор!И сложил само,
няколко копривени листа...за всеки случай!!
Нещо "по-така" е трябвало за външната осанка...
За свежест вечна- роза,за чара-аромат на плод!
Момина сълза за бяла кожа,че цъфти на сянка,
и за коса богата-жълто,меден житен сноп!...
"Продуктът",сътворен богато,му трябвала душа...
Дал от своята!Прекрасен станала съм екземпляр!
От зли погледи да ме опази пък,да не греша-
молитва казал, с тамян опушил своя Божи дар...
Така създадена била съм като парче многокаратно...
Но после бури,ветрове са ме ошушквали редовно...
Добих сама и нови качества.Причини -все понятни!
Такава ме познавате!И първообраза не помня!!
Приемате ли ме със недостатъците...ще съм доволна!!.....
© Ирина Филипова Всички права запазени
При тия думи,Марко,сега ми стана неудобно...Аз познавам тоя дефицит на време,въпреки,че моето време е безполезно и много...А и това,че станахме "милион" тук ,трябва да си слънце,за да огрееш всички....Благодаря ти,засити една глупава необходимост за дълго време!Но...хем "Водолей",хем достатъчно възрастен за подобни претенции!!Приех и усмивките...