МОЛИТВАТА НА ЦВЕТЕТО
МАРИЯ ГАРАЛОВА - 1996 / гр. Ракитово
ТОДОР ТРАЙЧЕВ - РЕДАКЦИЯ
МОЛИТВАТА НА ЦВЕТЕТО
Обърнало главица към небето,
цветето нашепваше молитва
за мъртвото бездомно куче, дето
хората жестоко го подритват,
за пеперудата със мрежа уловена,
убита и затворена в хербарий,
за душата на дървото изгорено,
загинало безмълвно във пожара,
за незавършения птичи полет,
за мъката в очите на сърната,
за помръкналия стъклен поглед
на рибите, отровени в реката.
Молеше се цветето за всички,
дори и за човека вероломен,
но той потъпка крехката главичка,
а Бог заплака тихичко отгоре.
© Дует Трайчеви - Теодора и Тодор Всички права запазени