Дай ми я, Господи, тази любов,
дори, ако ще, да не струва...
Парче по парче ще събирам любов
и ще умирам, но влюбена...
Да, ще умирам в онези ръце,
които ме раждат безбожно.
Те изваждат най-светлото в мен
и убиват всяка тревожност.
Те чертаят в мен изгрева нов,
който така съм потискала.
Дай ми я, Господи, тази любов!
... И нищо друго не искам...
27.03.2015
© Сияна Георгиева Всички права запазени