Едно само момиче
затихнало във мрака,
едно само момиче
момчето си тя чака.
Звездите я огряват,
луната им приглася,
а вечното небе
романтиката внася.
Момчето влюбено
застанало пред нея,
със цвете във ръце -
прекрасна орхидея.
Така се случва красотата,
подарена ни е от съдбата.
И как момиче и момче,
стоят под звездното небе.
Прегръдката – е страстна.
Целувката – омайна.
Безмълвно тиха нощ
ще пази тази тайна.
А, той я носи на ръце
и иска нейното сърце.
Усмивката – лице огрява,
сърцето тя му подарява.
© Николай Стойчев Всички права запазени