Ще взема стих да драсна за морето,
за плажове, за морските вълни.
Капанчета за биричка и цаца
и много, много хубави жени.
Разхождащи тела по монокини,
привличащи очи като магнит.
Русалки, сякаш сред вълните сини,
взривяват мислите кат с динамит.
Мъже с коремчета от бира,
изтягащи лениво телесата,
мечтаят си за готините мацки,
но бира с цаца също са в главата.
Дечица припкат голички по плажа,
нехаят те за тези чудеса.
Студено сладоледче ще похапнат
и после беж във топлата вода.
Настъпва вечерта прохладна
и почват се купоните безкрайни.
За някой биричка и цаца,
за други са русалките омайни.
© Христо Костов Всички права запазени