Знаеш ли как морето
се възлюбва,
как при вида ти
се вълнува!
Цветът на твойте очи
по нищо не
отстъпват на най -
големите му дълбини.
И когато морето се вълнува,
знай, че в бурните
нощи, сред носещия се
тътен - теб сънува!
Казват, че когато
е гневно морето,
то теб чака.
Яростта му - вълни предизвиква
Като че ли с
пълно гърло пак,
само теб вика!
Чакайте ме, чакайте, дълбини
и морска шир,
моя вечна платонична любов.
Привечер ще се спусна
за цял живот!
© Далия Всички права запазени
с обич, Мария.