Имам скоро - Ден - Рожден!
Ще порастна със година!
И сам ще тръгна на море,
там при Батко - на Градина!
Този път ще съм подготвен
с бански... топка... очила...
Ще си взема даже шнорхел
да се гмуркам под вода!
Там... под бурните вълни
ще си плувам с чудни риби,
с морски кончета... игли...
и със тигрови скариди!
Аз... там гъвкав октопод
със ръцете си ще хвана!
А, по пясъчния под
ще се гоня със рапана!
С умни, весели делфини
ще играя водна топка!
Само трябва да замина,
там ме чака платноходка!
Малко време ми остава...
и напускам този град!
Ще си хапвам дотогава -
“Морско дъно” с шоколад!
© Yuri Yovev Всички права запазени