Толкова камъни хвърляха злобно по мене...
Толкова много... Вече изгубих им бройката.
Но да отвръщам на злото със зло нямам време...
Няма и смисъл да мразя нищожните хорица...
Камъни имам за всичко. Даже в излишък...
Каменна здрава стена всеки гради,
за да опази сърцето от зъбите хищни
на гнусни и подли интриги, на грозни лъжи...
Мостове искам от обич към всички да вдигна.
Мостове бели от чиста надежда човекът строи.
Само с любов до сърцата на хората стигаме.
Само раздавайки себе си ще оставим следи...
© ВАНЯ СТАТЕВА Всички права запазени