Ще накича косите си
с хиляди цветни лалета,
по птиците обич ще пратя
до твоята стара тъга.
С мисъл ще мина океани,
реки и морета,
за да стигна до теб -
теменужено нежна роса.
Ще погаля клепачите,
очите ти от взор уморени,
ще попия тъгата
и всяка потекла сълза,
мое тихо пристанище,
мое спасение,
стигнах до теб -
усмихни се, моя съдба!
© Валка Всички права запазени