И днес - на огън ми мирише
раздялата с една жена.
Развод ли бе… да го опиша!
Приличаше ми на война!
Изгубих в битката: наследство
и чисто новото Порше!
Дори - и къщата от детството
отне ми бившото моме!
С една огромна библиотека
си казах сбогом на зори!
Простих се даже с чушкопека,
с шейната, джета и с пари!
Съдът прехвърли на жената
и мезонета в Сен Тропе!
Дори - къщурката с лозята
на нашто лъскаво море.
Останах гол. С огромни сметки!
Без акциите във сребро!
И с дългове към две рулетки
от двеста хиляди еврО!
Добре - че слязох сам в мазето,
където имах скрит буркан
препълнен с купища каймета,
с платина, злато и уран!
Със тях си стъпих на краката.
И днес, отново съм юнак!
Претърсвам ден и нощ гората,
и мисля пак да сключа брак.
Но този път, аз търся шматка
с голяма къща на море!
Да не е… алчна психопатка!
И да ме вози на Порше!
Юри
Йовев
Февруари
2022 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени