Мразя как постъпи с мен.
Мразя, че повярва на нея.
Мразя, че си смисъла на моя ден.
Мразя, мразя Теб, макар да се смея.
Разбиваш сърцето ми и мразя лъжата,
в която посмя да повярваш,
мразя Тебе и суетата,
която ти проповядваш.
Няма да ти го кажа, да падна на колене,
няма да съм повече от себе си различна,
няма да ти покажа, че си всичко за мен,
колкото и наивно да те обичам.
Няма повече да се влача в твойте крака,
дори и да си всяка моя мисъл,
дори да си всичко, което търся в света,
дори да зная, че си моя смисъл.
На Стоян
© Петето Всички права запазени
Поздрав!