МОЯТ СВЯТ
В този свят коварен и студен,
осъдени сме на раздяла.
До теб стоя, а ти до мен,
но любовта ни не е цяла.
В този свят с измислени лица
и с маски на любезни хора,
са побелели нашите сърца
от радост - не, от болка и умора.
В този свят на грешници и грешки,
безнадеждни, измъчени, унили
сме хора пак - царе и пешки
и всеки чашата с отрова пил е.
В този свят уж двама сме, но не,
защото всеки своя свят си има,
защото сме в различни светове,
защото там вилнее вечна зима.
В този свят на грешки, без осъдени,
ще можем ли да стоплим ледовете,
Ще бъдем ли отново влюбени,
ще съберем ли пак отново световете?
merigold
© Мери Всички права запазени