31.07.2011 г., 19:26 ч.

Моят сън 

  Поезия » Любовна
1278 0 25

С клепачи свих деня и впряг понесе

каретата със огнени мечти -

политнал в булеварда си небесен,

сънят в крилете ми - юздата впи...

 

изгуби се сред звездните капчуци,

докосна извора на твоята река,

симфония от непонятни звуци

засвири с Паганинова ръка...

 

Насред душата ти - картина на Дали,

нахвърли щрих - безумен и копнежен,

от моите най-чувствени бои,

със четка срещу времето наежена...

 

Захвърли свободата в онзи миг

и оглуша от крясъка на спомена,

а моята душа се вдъхнови -

от Рая, зарад този сън прогонена...

© Михаил Цветански Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??