М О Я Т А Ц Ъ Р К В А
Природата за мен е моя Господ,
и мойта църква е гората,
псалмите във песнопойците усещам,
иконите напролет - във полята.
И аз блажен съм, че съм вярващ
във тази безгранична сила,
природата, с която ни дарява -
или отнема или влива.
21 юни 1998
Карпатия
© Емил Янчев Всички права запазени