12.12.2010 г., 21:12 ч.

Моята градина 

  Поезия » Любовна
472 0 1

Достатъчно обич ти дадох в капаро…
За още парченца сърдечни ли чакаш?
Задръж го в ръцете си, вече е старо!
Кажи ми: Довиждане! – без да протакаш!

 

Достатъчно заеми взе от сърцето ми,
банката свърши - смени я със следваща.
Горчи и дере изподрано небцето ми -
не в тебе, а в мене е грешката…

 

Защото от бурята само аз бях изгубена
и стенах, и виках за помощ във нищото.
За да получа останки от обич погубена,
аз падах безмълвно във кишата…

 

Защото премного кристали продадох,
отскубнах цветята от свойта градина.
А после събудих се, плаках и страдах,
но плод догодина едва ли ще има…

© Симона Гълъбова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??