Аз имам хубава усмивка
и я използвам всеки ден
в училище, у нас и на почивка
при нужда винаги е с мен.
С усмивка карам баба да приготви
любимите ми палачинки,
с усмивка моля тате да отвори
бурканче с мармалад от боровинки.
С усмивка и със поздрав лъчезарен
огрявам бабите пред блока,
в училището трикът популярен
използвам щом забравя си урока.
С една усмивка... точно вчера,
въведох в къщата ни ред,
накарах кака да е мила на вечеря,
а мама да ни купи сладолед.
И питате, усмивки колко имам,
че толкоз щедро ги пилея?
От свойто щастие ги взимам
и в своето сърце ги сея!
Ще мине време, ще порасна,
но няма да забравя аз
усмивката си най-прекрасна
ще пазя именно за вас!
вдъхновено от дъщеря ми Лора
© Веселин Банков Всички права запазени