ВЕЛИКДЕН
Деца рисуват мишени
по великденските яйца.
Крила - от огън стопени
като приказния Икар.
Към слънце те устремени,
ала сънуват бомби, пожар.
Крила – от огън стопени
като приказния Икар.
Деца рисуват мишени
сред руини, пепел и жар.
Безкрил не можеш отлитна
о, мой клети, клети Икар!
© Вероника Митева Всички права запазени