Реката вае тайнствени каньони
и инкрустира във скалите писъмце.
Подбрано, словото дълбае форми,
послания гравира в търсещо сърце.
На смърт или живот, дъхтят словата,
стихийна власт затворена е в тях.
Отключили перото неразумно, мрака,
лавина лумва, а след нея идва прах.
Мастилото повлича често в полет,
готов да полети към тъмни светове.
Посоката творецът благородно води,
внимава, дал обет пред ясното небе.
Реката вае тайнствени каньони
и инкрустира във скалите писъмце.
Подбрано, словото дълбае форми,
послания гравира в търсещо сърце.
© Мария Всички права запазени