22.06.2010 г., 22:43 ч.

Мъжете в моя живот 

  Поезия » Любовна
3183 4 15

Мъжете във моя живот -
лед и огън, лято и зима!
От някои взимах любов...
А други - от мене си взимаха.
 
Мъжете във моя живот
си имаха собствено име.
Едните ще помня до гроб,
а другите - само по името.

 

Първия най го обичам.
Разбира от всички неща
и на всичко почти ме научи,
затова го наричам Баща.

 

Вторият - див като буря,
понякога просто мечтател.
Няма друг такъв като него,
затова го наричам Приятел.

 

Третият - весел самотник.
Научи ме да се мразя.
Него нарекох Нещастник -
Нещастник в напреднала фаза.

 

Четвъртият - смел, но безпътен.
Единствено себе си има.
Той ми показа и дъното...
наричам го Моето Минало.

 

Петият - цар на лъжата.
Красавец и дявол в едно.
Взима и дава по равно,
изчeзва! - моят Фантом.

 

Шестият... Шестият, Боже!
Шестият няма цена!
И кротък, и див... Невъзможен!
И го обичам - мъжът ми Мечта!

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??