Запомни от мене понеделниците -
в останалите дни не те обичах.
И недей да казваш, че съм ти била единствена,
не съм цветна и радостна, както си мислиш.
От днес за тебе съм вдовицата на непрежалимия любим,
чието име никой не е чувал.
Той твърдеше, че ще бъде мой завинаги,
но клетвата забрави...
Явно не достатъчно ме е обичал.
И днес тъгувам по мъжа, в когото се влюбих...
Той нямаше прякор, нито фамилия.
А сега до тебе се събуждам...
Същият мъж, но не моят, не и любимият.
© Стеси Всички права запазени