Вие се мълчаливо хоро.
Вие се в центъра на Пловдив.
Не е на добро-наричат.
Денят е някак сив,
хората прииждат.
Здраво хванати за ръце
без музика тропат-браво!
Народът бил див-
на кмета днес е сърдит.
Забраниха му да се весели,
от това най го боли!
Има ли дух и сърце,
има ли глас и нозе,
знамето гордо ще вей-
нека кметът бесней!
Утре пак ще почукат!
© Василка Ябанджиева Всички права запазени