Дарих живот,
син родих,
пред мен расте
и възмъжава.
Ето, първокласник става,
а аз представа нямам
как играта с учебници ще замени,
как, вместо до обяд да спи,
ще става той в зори
и с раница голяма
към школото ще върви.
© Бойко Петров Всички права запазени