Много бавно. Камък по камък
една пътека градиш.
В права линия.
Тежко крачиш. И някак гръмко мълчиш.
Много бавно.
Кристална болка
по косата ти навя сребро.
Защо не спреш, макар за малко
до детското ми колело.
До очите ми поспри. До мене.
И тихичко си поплачи.
Остарял си.
Много бавно,
но и камъкът се руши.
© Мариела Георгиева Всички права запазени