Уж всички са равни и свободни,
а мнозина са бездомни.
Докога ще живеят в нищета,
кога ще видят в живота красота?
И ето - от глад гинат те -
старец, майка и дете.
За тях няма рози и песни,
но за други има комисионни лесни.
© Георги Всички права запазени