Далеч от бащината къща,
в която искаше да се завръщаш,
приключи земният път твой,
падна геройски в бой.
Съвестта силно те терзаеше,
сякаш че ще си отидеш знаеше,
жертва се за идеала национален,
приключи животът ти многострадален.
Прибра те Богът всевишни,
в рая видя белоцветните вишни
и сред небесата най-подир -
получи хармония и мир.
© Георги Всички права запазени