Дядо с пухкави коси,
като облачета снежно-бели
пак поглеждаш ме с добри очи,
като две зелени пламъчета, заблестели.
Гледаш ме през сивите си очила,
но аз съм палава пчела,
която не иска да те слуша
и кръжа около теб, смея се със звънкия си глас:
"Колко много те обичам аз!!!"
Ето разперваш загрубелите ръце
и аз мигом се превръщам в момиче
и тичам да те гушна мое деденце,
да стопля твоето сърце.
Ти дядо караш ме да уча,
но моля ти се разбери,
колко трудно е да се учи
в тез прекрасни летни дни.
Но дядо вече обещавам
от кино и игри да се лишавам
прилежно уроците да уча
и в живота дядо да сполуча............
юни 1991 г.