Поет ви някога с перо родил
в съзерцание на красотата,
и за навеки храм ви съградил,
на хората в душите, във сърцата.
Жулиета и Ромео дал ви име,
образ дивен и свенлив,
не можем с друг да ви равниме,
няма друг така правдив!
Навеки жив ликът остава,
по красота непобеден,
неподвластен на забрава,
във времето увековечен.
Името ви е любов,
вярност, преданост, мечта,
и вярата е ваш покров
към бъдното, към вечността.
1972 г.
© Динко Милев Всички права запазени