24.06.2008 г., 23:44 ч.

На края на света 

  Поезия » Любовна
533 0 0
 

Брега отнесен от забравен ураган.

Поредна есен,

пореден порив невъзпрян...

 

Луната шепотно заглъхва.

В облаци от суета.

Когато търсим суша, се давим във вода.

 

Защо са ни звездите плахи?

Защо е любовта?

Щом няма звук от тях и няма светлина.

 

Политаш ти,  дали в безумие?

Защо не спреш?

Устните ти нецелунати и вечния копнеж.

 

Локвите са пресушени от дъга.

Полята също.

Непростената вина дългa си връща.

 

А аз и ти стоим безмълвни.

На края на света.

Очите ни са пълни с късчета сърца.

 

И светлини целуват мрака.

Боже, помогни!

Ако сега заплачем,  дълго ще боли...

 

© Даниела Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??