Н а Ормана
Тръгваме рано сутринта,
на неделна разходка в Ормана.
Слънце, въздух и росна трева
и ние с тебе двамата.
С нас са Тошката и Ваня,
Тонка и Дичката.
Една весела компания,
волна като птичките.
Тунджа кротко носи своите води,
Седим и мечтаем под сенките дебели,
аз се радвам, че до мен си ти,
че сме заедно и тази неделя.
Ваня подхваща поредната песен,
всички запяваме дружно,
ах тези песни-чудесни,
колко много човеку са нужни!
1951година
© Асен Стефанов Всички права запазени