НА ПЕТДЕСЕТ
На петдесет…
Процентите не смятам -
от всичко искам аз по сто.
Вървя напред -
назад не гледам,
защото има и пред мен живот.
На петдесет…
Жена си аз прегръщам
със любовта на грешните мъже.
Вечно зает -
виновно се обръщам,
децата си целувам от сърце.
На петдесет…
Аз тъмнина не виждам,
защото шарен е света.
Щастлив поет -
на птиците завиждам
и също се опитвам да летя.
На петдесет…
Душата ми е млада,
поела по безсмъртния си път.
Но съм човек -
за мен ще е награда
и моите песни тук да се четат.
© Борис Борисов Всички права запазени