Когато си на края на скалата
и тъмен облак те теши,
няма я ръката,
няма я сълзата в майчини очи –
да те съхрани!
Само звук от ронещи се спомени
и мисълта – да полетиш,
над някакви си камъни.
Свикнал си. То не бяха шишове,
а остри саби и пак си жив!
До този миг. Остана ти луната.
Виж намига. С майчини очи!
© Василка Ябанджиева Всички права запазени
звук от ронещи се спомени.
Харесах!