Моето малко момченце!
Колко мечти си събрал!
В тебе е сбрана надежда,
с тебе животът е цял.
Мисля си, знаеш ли колко
злобен, жесток е светът?
Мисля си имаш ли сила,
имаш ли злоба и хъс.
Сърцето ми тръпне в тревога,
душата ми цяла трепти.
Какво ли те чака след мене,
какви ли успехи, беди?
Но вярвам - пред теб е животът
и вярвам - велик ще си ти.
И пречки, и мъка, и бреме
аз вярвам - не ще те сломи.
© Грета Станчева Всички права запазени
Поздрав!