/посвещава се на паметта на дядото на съпругата ми/
Очукана ограда,
прашно село,
варта е паднала отдавна от стената,
Видях го,
надпис със червено!
Не вярвах, че възможно е! Стои си!
Минават хора,
селяни в неволя,
„Кулак – народен враг!” ги среща.
И няма ропот,
нищо страшно няма,
животът ни обърна на говеда!
© Иван Иванов Всички права запазени
С уважение! Враната