На сватба
Дойдох неканен. Просто го реших
да бъда с теб в щастливия ти ден!
Наблизо до вратата се сниших
безсилен, че сега не си до мен!
Редят се тостове един след друг-
приятели, роднини, кумовете.
И става той, щастливият съпруг.
Със чаши във ръка ги поздравете!
Отпих и аз от чашата. Горчи ми
и виното, и всичко ми горчи!
Молех се на Бога-забрави ме!
А аз ще те забравя ли? Дали?
Погледна ме. Разбрах, че беше краят.
За кой ли път отново закъснях!
Но гостите едва ли ще узнаят
за нас със теб, и първият ни грях!
Бъди обичана, бъди щастлива!
Бъди жена каквато аз те знам!
Бъди единствена, неповторима!
Аз както до сега ще бъда сам!
21.04.2020 .г.
© Георги Иванов Всички права запазени