На теб посвещавам тази моя песен,
на теб, животе чудесен.
На цвета, що мирише нежно,
на мириса, изгубил се безследно,
на псето ми в краката,
на мрака-светлината!
На лая във полето,
на Слънцето в небето.
Прекланям се пред вас,
пред лая в тъмнината,
пред цветята и тревата.
Аз се радвам, възхищавам...
На теб, животе, посвещавам
всеки стих и дума,
всяка мисъл в ума!
И на водата, що ти мие бреговете,
и на зората - цветовете.
На колене ви падам,
пред вас се умилявам,
каквото имам, давам!
© Никой Всички права запазени