18.09.2024 г., 20:48 ч.

На тръгване 

  Поезия » Гражданска
29 0 0

На тръгване

 

 

Прости ми, че със теб за кратко бях!

Прости, не стигна времето! Аз зная!

Да те обичам вечно не успях!

А исках да сме заедно до края!

 

Прости ми, че обичах те със страст!

Исках те! Безумно те желаех!

Бях щастлив да бъда в твоя власт!

Аз от тебе само се нуждаех!

 

Е, прости ми! Тръгнах си, уви!

Дори за мене беше изненада!

Но вече свърши всичко! Не плачи!

Защото тя прекрасна е и млада!

 

Къде ме води ли? Това не знам!

Едва ли в Рая ще ме заведе?

По-скоро в Ада във казан с катран

далеч и от земя, и от небе!

 

Не исках да си тръгвам, ала тя

не пита искаш ли или не искаш!

Просто ще те хване за ръка

и тръгваш със последната въздишка!

 

18.09.2024 г.

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??