На Великден
Божият син бе възкръснал от мрака.
Пееха химни камбаните.
Втори живот обичта ми дочака
в мигове, в нищото хванати.
В храма вървеше света литургия -
теб не намериха никъде.
АЗ те отвлякох с любовна магия,
мой да си с кръвно обричане.
Твоята с моята кръв се допълни,
както душите ни вплетени,
и самодивският вятър прокълнат
с писък докосна ръцете ни.
© Теменужка Маринова Всички права запазени